снимка: Булфото, архивСега съобщиха за земния трус. Необичайно е мястото. Там

...
снимка: Булфото, архивСега съобщиха за земния трус. Необичайно е мястото. Там
Коментари Харесай

Земетресение край Милано

снимка: Булфото, списък

Сега оповестиха за земния трус. Необичайно е мястото. Там от доста време не е имало сходно мощно земетресение.

 Регистрирано е земетресение с магнитуд 4,0 край Милано, демонстрира информация на страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.
Трусът е станал в 16:59 часа локално време (17:59 часа българско време) на 10 километра запад-югозападно от Милано на дълбочина от 10 километра. Усетен е в целия град Милано, в това число и по ниските етажи. Засега няма информация за нанесени материални вреди и потърпевши хора.
Земетресението е усетено най-вече в северната част на провинция Ломбардия и в подножието на Алпите.

Представителят на Националния институт по геофизика и вулканология на Италия, Лучия Лудзи, съобщи, че в Милано през днешния ден е записано най-силното земетресение през последните 500 години, оповестява Corriere della Sera.

То е записано в 16:59 ч. локално време (17:59 ч. българско време) с магнитуд 3,9 по Рихтер.

Луджи сподели, че епицентърът на земетресението е бил на 6 км западно от самия град на дълбочина 56 км. Според нея това земетресение е съпоставимо с сходен трус в региона преди 500 години.

„ Единственото по-силно земетресение - с магнитуд към 5, се е случило тук на 26 ноември 1396 година Тогава епицентърът му е бил в град Монца (сега предградие на Милано) “, добави Лудзи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР